perjantai 31. toukokuuta 2013

Kanalasagne



Tämä lasagne ei ole perinteinen jauheliha-tomaattiruoka, vaan kanaversio.



400 g broilerin hunajamarinoituja fileesuikaleita
1 pieni sipuli
3 pientä porkkanaa
100 g pakastepinaattia
3 dl maitoa
1 rkl (iso kukkurallinen) vehnäjauhoja
n. 1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
lasagnelevyjä
päälle juustoraastetta

Juustokastike:
n. 70 g voita
½ dl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
n. 100 g juustoraastetta
vajaa 1 tl suolaa
½ tl muskottipähkinää

Pilko porkkanat kuutioiksi ja laita ne kiehumaan. Keitä muutama minuutti, kunnes ne ovat pehmeitä.

Kuullota sipulit öljyssä ja lisää broilerisuikaleet. Paista, kunnes broileri on kypsää.
Ripottele broilereiden päälle vehnäjauhot ja sekoita.
Lisää maito, keitetyt porkkanakuutiot, pinaatti ja mausteet ja anna hautua, kunnes kastike on sopivan sakeaa.
Valmista juustokastike:
Jos raastat juustoraasteen itse, kannattaa se raastaa ensin.
Sulata voi kattilassa ja lisää vehnäjauho. Lisää maito ja anna kiehua, kunnes kastike on sopivan sakeaa. Lisää suola ja muskottipähkinä ja lopuksi juustoraaste. Juustoraasteen määrä ei ole niin tarkkaa.

Levitä vuoan pohjalle kauhallinen broilerikastiketta. Levitä päälle kauhallinen juustokastiketta.
Lado sitten pari kerrosta lasagnelevyjä. Voit joutua hieman rikkomaan lasagnelevyjä, jos vuokasi on pyöreä.
Toista täytteiden lisäys vielä kaksi kertaa ja kaada päällimmäiseksi loput broileri- ja juustokastikkeista.
Ripottele päälle juustoraastetta.

Paista 225-asteisessa uunissa, kunnes pinta on saanut kauniin värin.




Ruoka menossa uuniin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti