keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Uunikala



Jääkaapistani löytyi eilisen valkokastikkeen rippeet ja päätin hyötykäyttää ne ja tehdä siitä tähän kalaruokaan kastikkeen. Laitan tähän myös ohjeen, jos ei satu löytymään valkokastikkeen rippeitä. Kermaviili ei ole tässä ruuassa välttämätön, mutta lisäsin senkin, sillä jääkaapistani sattui löytymään purkki.

2 x 400g seitifileepaloja
3-5 dl edellispäivän valkokastiketta
2 dl kolmen sipulin ruokakermaa
1 prk kermaviiliä
sitruunapippuria
suolaa
juustoraastetta

Lämmitä valkokastike kattilassa ja lisää joukkoon ruokakerma ja kermaviili. Anna kiehua hiljalleen ja lisää sitten mausteet.

Laita uunivuokaan seitifileepalat ja valuta päälle kastike.
Ripottele päälle juustoraastetta ja paista uunissa 175 asteessa noin tunnin ajan.

Tarjoile keitettyjen perunoiden kanssa.


Valitan aineiden tarkkojen määrien puuttumista. Teen tämän yleensä ilman ohjetta ja lisään maitoa ja jauhoja ihan sen mukaan, miltä kastike näyttää. Jos näyttää liian paksulta, lisään lorauksen maitoa ja kokeilemalla saan oikean paksuuden kastikkeeseen. Mikäli tulee pyyntöjä, niin voin seuraavalla kerralla mitata ainekset tarkemmin.

Valkokastike:
n. 50 g voita
pari rkl vehnäjauhoja
maitoa
suolaa
(muskottipähkinää)

Sulata voi kattilassa. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja sekoita huolellisesti vispilällä, ettei tule paakkuja. Lisää maito ja anna kiehua hiljalleen. Lisää tarvittaessa maitoa, jos kastike näyttää liian paksulta. Mausta makusi mukaan suolalla ja esim ripauksella muskottipähkinää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti