keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Tikkunekut

Tänään oli erityisen kivaa kokattavaa, varsinkin lasten mielestä. Kermaa löytyi jääkaapista 1,3 dl ja vaikka tähän tarvittiin kermaa yhteensä 2 dl, korvasin loput kermat maidolla.

1 dl kuohukermaa
1 dl kevytkermaa
2 dl sokeria
2 dl siirappia
1 rkl voita
(1 dl mantelirouhetta)

Sekoita kermat, sokeri ja siirappi kattilassa keittäen ja hämmennellen. Seos saa kiehua voimakkaasti koko
ajan noin puolen tunnin ajan. (Itselläni meni kyllä reilusti yli tuo aika. Johtuiko sitten siitä, että korvasin osan kermasta maidolla...)
Seos on valmista, kun pudottamalla pisaran lasilliseen kylmää vettä, se jäykistyy ja voit pyörittää pallon valmiista massasta.

Lisää voi ja manteli.
Valuta seos leivinpaperista (älä käytä voipaperia, tikkunekut tarttuvat niihin pahasti kiinni!) muotoiltuihin tötteröihin (tai vaikkapa pieniin konvehtivuokiin).

Itse tein niin, että täytin kulhon kauramannalla ja tökkäsin tötteröt siihen pystyyn. Tötteröt pysyivät näin hyvin pystyssä. Voit myös käyttää sokeria, mutta meiltä löytyi niin paljon ylimääräistä kauramannaa, että käytin siksi sitä.

Itse leikkasin pilleistä "tikut" nekuille. Jos tikut (tai pillit) valuvat kohti reunaa, voit tukea niitä hieman toisilla pilleillä seoksen jähmettymisen ajaksi.


2 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä! täytynee kokeilla! :)

    VastaaPoista
  2. Kiva! Nää on kyllä hyviä. Täytyy itsekin tehdä uudestaan joku päivä.

    VastaaPoista