keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Lihapullapannu



Tässä oma reseptini herkulliseen lihapullapannuun. Ainesten määrät eivät ole niin tarkkoja, jokainen tekee oman maun mukaan. Tämä ruoka voidaan kypsentää joko pannulla tai uunissa. Tapoja on monia.

400 g jauhelihaa (esim. nauta-sika)
2 sipulia (toinen lihapulliin ja toinen lisätään pannulle)
1 kananmuna
n. ½ dl korppujauhoja
grillimaustetta
suolaa
n. 3 dl kermaa
pippuria/pippurisekoitusta (oma valintani: Santa Marian BBQ&Grill Mesquite -pippurisekoitus myllyssä)
1 lihaliemikuutio
n. 10 perunaa (riippuen perunoiden koosta)


Sekoita kulhossa muna, korppujauhot ja mausteet. Anna turvota muutaman minuutin ajan.
Silppua sipulit ja sekoita joukkoon. Lisää myös jauheliha.
Pyörittele taikinasta lihapullia. Kastele kätesi vedellä, näin taikina ei tartu käsiisi kiinni.

Paista lihapullat joko uunissa (n. 200 astetta muutama minuutti) tai pannulla.

Esikeitetyt perunat
Esikeitä perunoita vain muutaman minuutin ajan. Anna hieman jäähtyä ja pilko ne sitten 1-2 cm
kokoisiksi kuutioiksi. Voit myös keittää jo valmiiksi pilkotut perunat, mutta tällöin ole varovainen, ettei perunat pehmene liikaa! Menevät muuten muusiksi pannulla.

Lorauta hieman öljyä paistinpannulle. Lisää perunakuutiot ja kerma. Lisää myös pilkottu sipuli, lihapullat, lihaliemikuutio ja pippuri, ja anna hautua, kunnes perunat ovat kypsiä.
Voit myös siirtää ruuan kypsymään uuniin 175 asteeseen. Itse tein näin, sillä paistinpannumme osoittautui liian pieneksi tähän tarkoitukseen ja uunivuokaan mahtui paremmin.

Kaikki ainekset pannulla
Ruoka matkalla uuniin...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti