perjantai 17. toukokuuta 2013

Täytetyt letut



Nämä jauhelihatäytteiset letut ovat hauskoja syötäviä lasten mielestä ja ne on suht helppo tehdä.
Määrät ovat suuntaa-antavia ja täytteeksi voi laittaa mitä itse haluaa. Esim. kanaa tai vaikkapa tonnikalaa sekä kasviksia. Lettujen ohjeeseen on hieman hankalaa laittaa määriä, sillä itse katson silmämääräisesti, että esim. jauhoja on tarpeeksi.

Letut:
2 munaa
n. 6-7 dl maitoa
n. 3-4 vehnäjauhoja
1 tl suolaa
loraus öljyä
voita paistamiseen

Täyte:
400 g naudan jauhelihaa
1 sipuli
vajaa pussillinen pakastekasviksia (toki voi käyttää myös tuoreita kasviksia)
n. 50 g pakastepinaattia
suolaa
pippuria
grillimaustetta
(mausteita oman maun mukaan)

pari kourallista juustoraastetta


Aloita valmistamalla lettutaikina. Riko munien rakenne vispilällä ja lisää sitten maito. Itse katson silmämääräisesti sopivan määrän. Ehkä 5-7 dl olisi sopiva määrä. Lisää vehnäjauhoja, kunnes taikina on sopivaa. Taikina ei saisi tulla liian paksuksi, vaan se saa jäädä suht löysäksi. 3-4 dl on sopiva määrä. Lisää suola ja loraus öljyä. Jätä taikina turpoamaan seuraavan vaiheen ajaksi.

Kuullota sipulit paistinpannulla öljyssä. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi.
Lisää kasvikset ja pinaatti sekä mausteet.
Anna hautua pannulla muutama minuutti.

Paista sitten letut voissa. Letut paistuvat nopeasti pannulla. Varo pitämästä hellaa liian kuumalla, etteivät letut pala.

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.

Seuraavaksi täytetään letut.
Laita letulle pieni kauhallinen täytettä ja rullaa sen jälkeen lettu rullaksi ja aseta uunipellille leivinpaperin päälle niin, että letun reunakohta jää letun alle. Tee sama kaikille letuille.
Ripottele päälle vielä juustoraastetta ja paista lettuja uunissa, kunnes juusto sulaa.

Täyetyt letut ennen uuniinlaittoa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti