lauantai 25. toukokuuta 2013

Sitruunapiirakka




Täytteen valmistaminen
POHJA:
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
200 g voita
1 rkl vettä
1 rkl sitruunamehua

TÄYTE:
4 keltuaista
2 dl sokeria
1 1/4 dl sitruunamehua
4 rkl perunajauhoja
Valmis täyte
3 dl vettä

MARENKI:
4 valkuaista
8 rkl sokeria

Sulata voi ja anna sen jäähtyä hieman.
Sekoita pohjan kuivat ainekset keskenään ja lisää hieman jäähtynyt voi sekä vesi ja sitruunamehu.
Sekoita taikina tasaiseksi.

Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja paista 180 asteessa n. 25 min.

Pohjan paistuessa valmista täyte. Aloita vatkaamalla keltuaiset kulhossa. Laita kattilaan kaikki täytteen ainekset, myös juuri vatkatut keltuaiset. Kannattaa siivilöidä perunajauho. Sekoita ja kuumenna, kunnes kiisseli sakenee. Älä keitä.

Kaada jäähtynyt täyte jäähtyneelle pohjalle.













Valmista marenki:

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi (niin, että vaahto pysyy kulhossa, vaikka käännät sen ylösalaisin) ja lisää sen jälkeen sokeri ohuena nauhana koko ajan vatkaten.

Levitä marenki piirakan päälle (voit halutessasi myös pursottaa marengin) ja paista 150 asteessa, kunnes marenki on saanut hieman väriä.


Anna jäähtyä ja nauti!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti