perjantai 22. marraskuuta 2013

Mansikka-clafouti



Clafouti on ranskalainen herkku, jossa on yleensä kirsikoita eräänlaisessa pannukakkutaikinassa. Käytin itse mansikoita. Mansikoita oli vähemmän kuin ohje käskee, mutta ei haitannut yhtään! Itse tein tämän uunipellille, mutta tämä määrä taikinaa olisi parempi paistaa piirakkavuoassa. Niin saisi siitä paksumman.

500 g mansikoita
155 g sokeria
4 munaa
1,5 dl vehnäjauhoja
suolaa
4,5 dl täysrasvaista maitoa (osa saa olla kermaa)
voita

Sekoita mansikat ja kolmasosa sokerista kulhossa.
Vatkaa toisessa kulhossa munat kevyesti ja jätä odottamaan.
Sekoita kolmannessa ja isommassa kulhossa jauhot, loput sokerista ja kananmunat sekä suola. Sekoita hyvin.
Lisää maito ja jatka sekoittamista.
Levitä pellille leivinpaperi. Saat sen pysymään paremmin paikoillaan pirskottamalla hieman vettä pellille.
Levitä mansikat tasaisesti pellille ja kaada taikina päälle.
Paista 175 asteessa n. 60 min ajan. Tarkista kypsyys esim. hammastikulla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti