perjantai 15. marraskuuta 2013

Toffee


Toffee on yksi lempiherkuistani ja tänään halusin kokeilla sen valmistamista itse! Valmistus olikin helppoa ja karkeista tuli juuri sopivan kovia. Näihin hampaat pystyvät helposti, mutta ei kuitenkaan ole pehmeitä. Verrattavissa Daim-suklaan sisältä löytyvään mantelikrokanttilevyyn.

1 rkl voita
1½ dl sokeria
1½ dl kermaa tai maitoa


Sulata voi pannulla. Lisää sokeri ja kerma ja anna kiehua niin kauan, että seos on vaaleanruskeaa. Ruskettumisvaiheessa seos palaa herkästi, joten ole varovainen.
Kaada seos leivinpaperin päälle ja leikkaa veitsellä sopivankokoisia paloja.

Itse kokeilin tehdä muutaman karkin muovisen jääpalamuotin avulla ja karkit lähtivätkin muotista irti yllättävän helposti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti