tiistai 19. marraskuuta 2013

Karjalanpiirakat



Tein karjalanpiirakat Koko Suomi Leipoo -ohjelmassakin käytetyn reseptin avulla. Jauhojen tilalla käytin tavallista ruisjauhoa, mutta sileämmän taikinan kuvittelisin saavan ruissihtijauhoilla. Näitä olikin yllättävän helppo tehdä, vaikka saa yleensä kaikkialta kuulla kuinka iso vaiva ja vaikea näitä on tehdä. Pyh! Ensin tehdään riisipuuro ja sitten helppo taikina. Ehkä se muotoilu sitten on se vaikeampi osa.

Kaulin ensin taikinan niin ohueksi kuin kaulimella sain ja otin sitten tuopin avulla pyöreitä taikinaympyröitä. Nämä sitten vielä kaulin yhteen suuntaan, jotta sain niistä hieman soikeita.
Täytin pohjat riisipuurolla lusikan avulla ja sitten pellille ilman leivinpaperia ja kuumaan uuniin!

Toiset eivät ehkä vielä ennen paistoa lisää voita, mutta minä lisään. Saan näin karjalanpiirakoihin maun lisäksi hieman väriä sekä kosteutta pintaan.

Ohje löytyy täältä: Koko Suomi Leipoo


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti