lauantai 12. lokakuuta 2013

Macarons



Tänään kokeilin ensimmäistä kertaa macaronseja. Olin valmistautunut siihen, että leivonnaiset todennäköisesti saattaisivat päätyä roskikseen, sillä olen ollut käsityksessä, että nämä ovat erittäin haastavia tehdä.
Päädyin tekemään vaaleanpunaisia macaronseja mascarpone-vadelmatäytteellä.

Selailin eri reseptivaihtoehtoja, ja päädyin sitten tekemään tämän reseptin mukaan.

Seurasin ohjetta tarkasti ja jauhoin käyttämäni Sallisen mantelijauheen hieman hienommaksi. Ja käytin Siro erikoishienoa sokeria tavallisen sokerin sijaan.

Itselläni jäi macaronit hieman ontoiksi, johtuen luultavasti liian vähästä vatkaamisesta. Viisastuin tästä ensi kertaa varten :) Mutta muuten maut olivat kohdallaan ja yllätyin kyllä positiivisesti!

Pursotin osan taikinasta ja osan laitoin pikkulusikoiden avulla. Pikkulusikat osoittautuivat kätevämmäksi, sillä meidän pursotin ei ole mikään parhain mahdollinen.

Täytteen valmistin sekoittamalla purkillisen mascarponea vadelmiin. Käyttämäni vadelmat olivat hollantilaisia, joten keitin ne ensin ja lisäsin vasta sen jälkeen täytteeseen. Maustoin täytteen vaniljasokerilla. Täytteestä tuli aluksi mielestäni liian löysää, joten lisäsin siihen hieman mantelijauhetta. Ei ainakaan valunut ulos macaronseista.

Yritän kehitellä reseptiä oman makuni mukaan ja toivottavasti jonain päivänä pääsen sen täällä julkaisemaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti