keskiviikko 9. lokakuuta 2013

Täytetyt naanleivät


Olen tehnyt naanleipiä monia kertoja ennenkin ja olen aina syönyt niitä ruuan lisukkeena. Tänään sain kuitenkin idean tehdä naanleipiä täytettyinä. Jogurttia ei meillä juuri tänään ollut, joten korvasin sen ranskankerman ja piimän sekoituksella. Näihin sopisi myös erinomaisesti mm. valkosipuli tai juustoraaste. Vaihtoehtoina voisi kokeilla myös riisin ja jauhelihan sekoitusta.


Taikina:
2 dl turkkilaista jogurttia
2 dl maitoa
25 g hiivaa (tai ½ pss kuivahiivaa)
1 tl suolaa
2 tl sokeria
7 dl vehnäjauhoja
50 g voita

Lisäksi voiteluun 30 g voita

Täyte:
n. 300 g jauhelihaa
n. 50 g kasviksia
1 tomaatti murskattuna
suolaa
pippuria
chilijauhetta
paprikajauhetta
timjamia


Liuota kädenlämpöiseen jogurtti-maitoseokseen hiiva, suola ja sokeri.
Lisää jauhot sekoittaen ja vaivaten kevyesti, ja lopuksi voisula.
Kohota leivinliinan alla kaksinkertaiseksi.

Valmista täyte.
Pilko sipuli ja kuullota se öljyssä
Lisää jauheliha ja anna sen ruskistua.
Lisää mausteet ja kasvikset ja anna hautua hetken aikaa.


Jaa taikina 12 osaan jauhotetulla pöydällä. Kauli palat littanoiksi ja lisää 6 kaulitun palan päälle täytettä.
Lisää täytteen päälle toinen kaulittu taikina ja painele hieman reunoista yhteen. Varo rikkomasta taikinaa!
Kauli vielä hieman.

Paista 250 asteessa uunin yläosassa 7-10 min, tai kunnes ovat kauniinruskeita.
Voitele valmiit leivät voisulalla.

Tee ensimmäisten leipien paistuessa seuraavat leivät. Siirrä ne kuumalle, uunista otetulle pellille. Paistoaika tällöin hieman lyhyempi.
Jos käytät kiertoilmauunia, voit paistaa kaikki kolme pellillistä kerralla. Näitä naanleipiä mahtuu 2 yhdelle pellille.

Ajattelin myös kokeilla tehdä näistä lihapiirakan kaltaisia, eli kaulin taikinapalan pyöreäksi. Laitan täytettä (täytteenä jauheliha, sipuli ja riisi) ja taitan sitten pyöreän palan kahtia ja painelen reunat yhteen.
Allaolevista kuvista oikeanpuoleisessa on näitä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti