lauantai 28. joulukuuta 2013

Kuningatarjäätelö


Tässä herkullisen kuningatarjäätelön ohje, joka valmistuu helposti jäätelökoneen avulla.

3 dl täysmaitoa
2 kananmunaa
100 g sokeri
3 dl kuohukermaa
vaniljasokeria oman maun mukaan (muutama teelusikallinen)
muutama lusikallinen kuningatarhilloa (oman maun mukaan)

Kiehauta kattilassa maito ja vaniljasokeri.
Seos jäähtymässä
Vatkaa kananmunat ja sokeri kevyesti kulhossa. Ei tarvitse vaahdottaa.
Kaada vaniljamaito muna- ja sokeriseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
Kaada seos takaisin kattilaan ja kuumenna sitä miedolla lämmöllä, kunnes se alkaa paksuuntua.
Kaada seos kulhoon ja jäähdytä kylmässä vesihauteessa.
Kun seos on jäähtynyt, sekoita joukkoon vatkaamaton kerma.
Siirrä kulho sen jälkeen jääkaappiin ja anna olla siellä mieluiten yön yli. Seoksen tulee olla jääkaappikylmää, kun se kaadetaan jäätelökoneeseen.



Kun seos on jääkaappikylmää, voidaan aloittaa jäätelökoneen käyttö.
Laita kone pyörimään ja ala vasta sitten valuttaa hitaasti seosta koneeseen (koneen ohjeen mukaan).
Kun kone on pyörinyt viitisen minuuttia, lisää kuningatarhillo.

Älä sammuta konetta kesken pyörimisen, sillä jäätelö voi jäätyä kulhoon kiinni, jolloin sekoitin ei enää pääse pyörimään.

Anna jäätelökoneen pyöriä 30 min, ja jäätelön pitäisi olla valmista!

Laita jäätelö kannelliseen pakastusrasiaan ja laita pakkaseen 1-2 tunniksi. Näin jäätelö ei sula niin äkkiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti