4 kpl torttutaikinalevyä (tai yksi isompi levy, josta saa kaulittua sopivan)
Hieman mantelirouhetta sekä sisälle että pinnalle
1 munankeltuainen
Hieman mantelirouhetta sekä sisälle että pinnalle
1 munankeltuainen
Mantelimassa:
125 g manteleita jauhettuna
1 munanvalkuainen
n. puoli desiä tomusokeria
125 g manteleita jauhettuna
1 munanvalkuainen
n. puoli desiä tomusokeria
Kiehauta hedelmät kattilassa (itse annoin kiehua muutaman minuutin). Ota kattila levyltä ja anna hedelmien tekeytyä liemessä seuraavaan päivään. Valuta huolellisesti siivilässä.
Ota torttutaikina huoneenlämpöön pehmenemään. Jos käytät neljää pienempää torttutaikinalevyä, saat ne liitettyä yhteen kaulimalla. Itse nipistelin taikinan reunoja yhteen sormenpäillä, jotta sain taikinat pysymään kiinni toisissaan. Käytä kaulimisessa apuna hieman vehnäjauhoja, jotta taikina ei tartu kiinni. Kauli taikina 20x40 cm kokoiseksi levyksi.
Valmista mantelimassa. Jos käytät kokonaisia manteleita/mantelirouhetta, jauha ne ensin esim. sauvasekoittimella.
Sekoita joukkoon munanvalkuainen ja tomusokeria sen verran, että massa on sopivaa levitettäväksi.
Sekoita joukkoon munanvalkuainen ja tomusokeria sen verran, että massa on sopivaa levitettäväksi.
Levitä mantelimassa kaulitun taikinalevyn keskelle pituussuunnassa (ks. kuva).
Levitä sitten hedelmät mantelimassan päälle ja ripottele lopuksi päälle mantelirouhetta.
Levitä sitten hedelmät mantelimassan päälle ja ripottele lopuksi päälle mantelirouhetta.
Leikkaa taikinalevyn reunoihin vinoja viiltoja (ks. kuva). Jätä viillot sentin verran
irti täytteestä.
irti täytteestä.
Käännä muodostuneet siivekkeet täytteen päälle niin, että muodostuu pitko ja taikina peittää täytteen.
Sivele pitko munankeltuaisella ja ripottele päälle mantelirouhetta. Paina mantelirouhe kevyesti kiinni taikinaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti