keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Hopeakakku


Olen kuivakakkujen ystävä ja teenkin aina silloin tällöin esim. tiikerikakkua. Nyt kuitenkin teki mieli mantelia ja jotain muuta kuivakakkua. Päädyin hopeakakkuun.
Hopeakakun päällähän kuuluu olla mantelilastuja, mutta itse korvasin ne mantelirouheella. Kuvan hopeakakku ruskettui ehkä hieman liikaakin. Monen mielestä kun kakun kuuluu olla vaalea.
Hopeakakku on leikkauspinnaltaan lähes valkoinen. Siinä käytetään munista vain valkuaiset.


100 g voita
2 dl (n. 6 kpl) valkuaisia
3 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1 rkl perunajauhoja

lisäksi vuokaan:
voita
mantelilastuja (tai -rouhetta)

Sulata voi.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sokeri, jauhot ja voisula.
Voitele n. ½ l vuoka ja "jauhota" se mantelilastuilla. Kaada taikina vuokaan.
Paista kakkua 200 asteessa uunin alatasolla n. puoli tuntia.

Anna kakun hieman jäähtyä vuoassa ennen kuin kumoat sen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti