tiistai 18. helmikuuta 2014

Silakkapihvit muusin ja kastikkeen kera

Tänään herkuteltiin silakkapihveillä ja tuli tehtyä niin hyvä kastike, että pakko jakaa ohje muidenkin kanssa! Jääkaapissa oli mascarpone-purkki, joka piti käyttää pois, ennen kuin ehtii vanheta, joten päätin käyttää sitä tähän. Lopputulos oli mitä mainioin!

Muusi:
5 isoa perunaa
2 porkkanaa
suolaa
maitoa
voita

Kastike:
n. 3 rkl voita
n. ½ dl vehnäjauhoja
muutama desi maitoa
½ prk mascarponea
tilliä
muskottipähkinää
suolaa

Silakkapihvit:
600 g silakoita
n. 1 dl ruisjauhoja
1 tl suolaa
1 tl sitruunapippuria
1 tl bbq & grill mesquite -pippurisekoitusta



Aloita tekemällä muusi.
Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat ja laita kiehumaan (näiden kiehuessa voit paistaa silakat ja tehdä kastikkeen).
Niiden ollessa pehmeitä, survo muusiksi joko survimella tai painelemalla siivilän läpi.
Lisää maitoa ja voita, kunnes seos on sopivan paksuista. Lisää viimeiseksi suola ja sekoita.

Jos käytät pakastesilakoita, anna niiden joko sulaa huoneenlämmössä tai sulata mikrossa sulatusteholla niin kauan, että pinta on kostea. Näin jauhoseos pysyy silakoissa paistaessa.

Tee jauhoseos:
Laita jauhot ja mausteet laakeaan astiaan. Esim. lautanen tai tarjotin käy hyvin. Sekoita kaikki sekaisin.

Laita pannulle voita sulamaan. Aseta kaksi silakkaa toisiaan vasten niin, että
nahkapuolet jäävät ulkopuolelle. Jauhota silakkapihvit jauhoseoksessa ja laita pannulle paistumaan. Paista muutama minuutti per puoli, kunnes ovat kauniinvärisiä.

Kastikkeen valmistus:
Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita voihin. Lisää sitten maitoa vähän kerrallaan  ja sekoita vispilällä, kunnes kastike on sopivanpaksuista. Lisää mascarpone ja mausteet. Ohjeen mausteiden määrät ovat suuntaa-antavia. Mausta oman maun mukaan! Sekoita ja keitä muutaman minuutin ajan, kunnes on valmista.

Tarjoa salaatin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti