tiistai 11. helmikuuta 2014

Korput



Jäikö juhlista yli pullaa? Ei hätää, pullat ja korvapuustit voi käyttää hyödyksi kuivattamalla niistä rapeita kanelikorppuja.

Meillä oli viikonloppuna synttärikahvittelut, joista jäi rutkasti yli pitkoa ja kaapista löytyi myös muutama korvapuustikin.

Tässä helppo ohjeeni.

tarvitset:

pullia/korvapuusteja
voita
kanelia
sokeria


Viipaloi pullat ja korvapuustit sopivankokoisiksi viipaleiksi.

Voitele viipaleet voilla ja ripottele sen jälkeen päälle kanelia ja sokeria. Tee sama myös toiselle puolelle.

Paista ensin kullanruskeiksi n. 225-asteisessa uunissa ja pienennä sen jälkeen lämpö 30-50 asteeseen.

Avaa uuninlukku ja laita väliin esim. puinen piirakkapulikka tms pitämään
luukkua hieman auki. Kuivata uunissa niin kauan, että ovat rapeita.
Käännä korput tarvittaessa välillä toisinpäin. Voit myös siirrellä korppuja hieman toistensa päälle pellillä, jotta ne kuivuisivat mahdollisimman hyvin.

Tarjoa kahvipöydässä tai nauti kylmän maidon kera.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti