perjantai 19. huhtikuuta 2013

Tiramisu


Tiramisun tekoon minulla ei ollut mitään hienoa tarjoiluastiaa, joten keksin laittaa jälkiruuan uunivuokaan. Ei ehkä kovin tyylikästä, mutta silti herkullista. Ensi kerraksi voisi hankkia jonkin siistimmän tarjoiluastian.
Monet varmasti miettivät, mistä savoiardi-keksejä oikein saa. Itse löysin niitä K-Supermarketista. Valitettavasti heitin jo kuitin pois, joten en pysty hintaa tarkistamaan. Tarkistan sen, kun seuraavan kerran kyseisessä kaupassa käyn.

Käyttämäni ainekset
4 munaa
4 rkl sokeria
400 g mascarponea
2-3 rkl viiniä (esim. marsala)
200 g savoiardi-keksejä
1 dl kahvia
75 g tummaa suklaata
3-4 rkl kaakaojauhetta





Erottele valkuaiset ja keltuaiset omiin kulhoihin. Lisää keltuaisiin sokeri ja vatkaa vispilällä kevyesti pehmeäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon mascarpone ja vatkaa reilusti tasaiseksi seokseksi.



keltuais-mascarponevaahto

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita valkuaisvaahto mascarponevaahtoon. Kaada sekaan loraus viiniä ja sekoita.
Laita kerros vaahtoa tarjoilukulhon pohjalle. Ripottele päälle rouhittua tummaa suklaata. Itse höyläsin juustohöylällä suklaata.





Savoiardi-keksit kastettuna kahviin ja ladottuna vuokaan


Kasta keksit kevyesti (savoiardi-keksit imevät kahvin itseensä nopeasti!) jäähtyneessä kahvissa (maustoin myös kahvin hieman alkoholilla) ja lado vaahdon päälle keksikerros. Peitä keksit reilulla kerroksella mascarponevaahtoa ja ripottele päälle taas suklaata.

Tee muutama kerros niin, että mascarponekerros jää päällimmäiseksi.
Siivilöi pinnalle reilusti kaakaojauhetta.

Anna tiramisun tekeytyä jääkaapissa pari tuntia ennen tarjoilua.

1 kommentti:

  1. Kiitos kommentista! Taisit olla ensimmäinen kommentoija blogissani.

    Käyn katsomassa sivuston :)

    VastaaPoista