tiistai 16. huhtikuuta 2013

Mokkapalat

Mokkapalat. Näitä tänään. Rupesi tekemään mieli jotain suklaista, mutta kun suklaata ei kaapista löytynyt, niin päätin sitten leipoa mokkapaloja.


Pohja:
200 g voita
1½ dl sokeria
3 munaa
1½ dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
4 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Kuorrutus:
100 g voita
6 dl tomusokeria
3/4 dl kahvia
3 rkl kaakaojauhetta













Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat yksitellen vatkaten.
Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle n. 1 cm paksuiseksi levyksi.
Paista 200 asteessa uunin keskitasossa n. 10-13 min.



Taikina levitettynä pellille. Odottamassa uuniinpääsyä.
















KUORRUTE: Laita kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna liedellä sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa. Jäähdytä kuorrutetta kylmässä vesihauteessa, kunnes se paksuuntuu. Kaada kuorrute pohjan päälle ja tasoita lastalla/nuolijalla. Anna jähmettyä ja leikkaa levy paloiksi.
Jos haluat koristella strösseleillä, tee se nopeasti ennen kuorrutteen jäähtymistä!

Vinkki: Voit myös paistaa pohjan irtopohjavuoassa. Tuloksena herkullinen mokkakakku, josta jokainen saa leikata mieleisensä palan. Osan kuorrutteesta voi myös jäähdyttää ja vaahdottaa, jolloin saat erittäin helposti pursotettavaa kuorrutetta (ks. allaoleva kuva), jonka maku muistuttaa vahvasti suklaata.


































Kuorrutettu nutellalla ja koristeet valkosuklaata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti