maanantai 15. huhtikuuta 2013

Ruisruudut






















Tällä kertaa päätin kokeilla Rainbow Ruisjauhojen pussin kyljessä olevaa reseptiä.

5 dl vettä
2 tl suolaa
2 rkl sokeria
½ dl öljyä
1 pss (11 g) kuivahiivaa
4 dl ruisjauhoja
5 dl vehnäjauhoja

Lämmitä vesi 42-asteiseksi eli hieman kädenlämpöä lämpöisemmäksi. Lisää suola, sokeri ja öljy. Sekoita kuivahiiva jauhoihin. Lisää jauhot taikinanesteeseen ja sekoita tasaiseksi.

Taikina kohoamassa
Kumoa taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele taikinan pinnalle reilusti ruisjauhoja ja taputtele n. 1 cm:n paksuiseksi levyksi.
Leikkaa levy taikinapyörällä neliöiksi. Anna kohota liinalla peitettynä 30-40 min.
Paista 225 asteessa n. 20 min. Ruisruudut ovat parhaimmillaan leivontapäivänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti