keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Lohimuffinit

Tänään päätin tehdä lohimuffineita. Olivat herkullisia salaatin kanssa.




Lohimuffinit

2dl maitoa
½ pss kuivahiivaa
50 g sulatettua voita
pari desiä juustoraastetta
4 dl vehnäjauhoja

Täyte:
n. parisataa grammaa lohifilettä
sitruunapippuria/suolaa/tilliä, (oman maun mukaan)

Pinnalle:
1 dl juustoraastetta

Aloita paistamalla lohifile pannulla. Voit myös käyttää savulohta tai muulla tavalla kypsennettyä lohta. Paloittele lohi valmiiksi, jotta voit myöhemmin levittää sen taikinalle.

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu kuivahiiva sekä muut ainekset.
Vaivaa taikina kimmoisaksi ja anna sen nousta puolen tunnin ajan.
Kauli kohonnut taikina suorakaiteen muotoiseksi n. 30 x 40 cm kokoiseksi levyksi. Levitä päälle paistettu/savustettu lohi ja ripottele päälle sitruunapippuria, suolaa tai tilliä oman maun mukaan. Kääri rullaksi.
Leikkaa rulla 12 tasakokoiseen osaan. Nosta palat pystyyn muffinsivuokiin (itse käytin korkeampia Amerikan muffinsivuokia) siten, että leikkauspinta näkyy.
Kohota hyvin leivinliinan alla.
Voitele munalla ja ripottele päälle hieman juustoraastetta.
Paista 225 asteessa n. 12-15 min.



Kuvassa lohimuffinit kohoamassa ja sen jälkeen päätyivät uuniin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti