torstai 25. huhtikuuta 2013

Pannukakku



Pannukakku on erittäin helppo tehdä ja oikeastaan ainut tapa, jolla sen voi pilata, on käyttää huonoa uunia. Itse en vanhalla uunillani koskaan onnistunut pannukakkua tekemään. Syynä taisi olla luukku, joka oli väljä. Uudella uunillani pannukakku onnistuu aina ja herkullista pannukakkua tuleekin tehtyä aina silloin tällöin. Jos käytät kevytmaitoa, voi voisulaa laittaa enemmän, mutta jos käytät rasvaista maitoa (esim. täysmaito), niin silloin riittää hyvin ½ dl tai jopa pienempikin määrä.
Pannaria kookoskermavaahdon kera

4 munaa
1 l maitoa
5½ dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
½ dl voisulaa

Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää maito.
Vatkaa joukkoon kuivat aineet ja voisula.
Jos käytät tuoretta maitoa, et tarvitse voisulaa. Pannarista voi tulla tuolla yhdistelmällä liian rasvainen.... sanoo minä, joka lisään kaikkeen voita.

Anna turvota 30 min.

Voit halutessasi kastella hieman uunipeltiä ennen kuin asetat sille leivinpaperin. Näin leivinpaperi pysyy paremmin paikallaan.

Kaada pannukakkutaikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 250 asteessa uunin keskiosassa ensin 15 min.
Alenna lämpö 225 asteeseen ja paista vielä 13 min

tai kunnes pannukakun pinta ja pohja on saanut kauniin värin.

En halunnut tarjota pannaria aina sen saman mansikkahillon ja kermavaahdon kanssa, vaan halusin kokeilla jotain uutta. Sekoitin siis kermavaahtoon hieman sokeria ja kookoshiutaleita. Tuli aivan ihanaa kookosvaahtoa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti