tiistai 9. huhtikuuta 2013

Kalaa appelsiinin ja kasvisten kera






















Kalaa appelsiinin ja kasvisten sekä lohkoperunoiden kera



Lohifilettä (esim. 500 g)

Perunoita

Kasviksia (oman maun mukaan)

Appelsiini (yksi riittää kolmelle ruokailijalle)

Suolaa

Sitruunapippuria

Rosmariinia

Timjamia

Paprikajauhetta


Esivalmistele ensin perunat. Kuori ja lohko perunat ja keitä niitä muutama minuutti, mutta älä keitä niitä ihan pehmeiksi! Perunoiden kiehuessa voit edetä seuraavaan vaiheeseen.

Leikkaa lohifile sopiviksi annospaloiksi. Leikkaa fileistä nahat pois. Mausta palat toiselta puolelta suolalla ja sitruunapippurilla.

Ota valmiiksi pöydälle niin monta folioarkkia, kun sinulla on kalapalojakin. Jokaisesta kalasta tehdään oma nyytti.

Ripottele folioarkin keskelle hieman rosmariinia tai timjamia. Aseta kalapala yrttien päälle.

Kuori veitsellä appelsiini ja leikkaa se n. sentin paksuisiksi viipaleiksi. Aseta kalan päälle 2 appelsiiniviipaletta (kannattaa vielä varmistaa, ettei ruokailijan syötäväksi jää appelsiininsiemeniä) ja lisää vielä kourallinen kasviksia kalan ympärille.

Muotoile foliosta nyytti niin, ettei mehut pääse karkaamaan.

Tee sama jokaiselle kalalle ja paista 175-asteisessa uunissa n. puoli tuntia tai kunnes sopivan kypsä ja mehukas.

Lorauta hieman rypsiöljyä uunivuoan pohjalle. Laita esikeitetyt perunalohkot vuokaan. Ripottele päälle paprikajauhetta ja suolaa. Sekoita niin, että mausteet ovat perunoissa tasaisesti. Jos käytät kiertoilmauunia, voit laittaa perunat uuniin siinä vaiheessa, kun kalat ovat olleet siellä noin vartin.

 


Valkokastike

Sulata voi kattilassa. Lisää pari ruokalusikallista vehnäjauhoja. Lisää myös yksi keltuainen. Sekoita sitten joukkoon maito ja kuumenna, kunnes kastike on sopivan sakeaa. Mausteina voi käyttää suolaa ja sitruunapippuria (tai oman maun mukaan).

Tarjoile tuoreen salaatin ja raejuuston kanssa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti